over mij

over mij

 

Wat leuk dat je mijn blog bezoekt. Ik verwelkom je zoals iedere Syrische vrouw haar gasten welkom heet: met lekker eten en veel liefde!

Mijn naam is Rada Assi. Ik ben een gepassioneerde kok en fotografe uit Aleppo. In 2015 ben ik samen met mijn man en twee kinderen naar Nederland verhuisd. Ik mis ons oude huis ontzettend. Mijn man en ik hebben het helemaal zelf ingericht, stukje bij beetje, tegeltje voor tegeltje. Maar de situatie werd onhoudbaar en van de een op de andere dag zijn we vertrokken. We hebben alles achtergelaten… fotoalbums, souvenirs van plaatsen waar we zijn geweest, erfstukken van onze grootouders… eigenlijk alles. Ons thuis.

We werken hard om hier een nieuw leven op te bouwen. Een nieuw begin. De eerste maanden waren zwaar: alles is zo anders! Maar we zijn vastbesloten om hier te aarden en te integreren. Koken en lekker eten helpen daar geweldig bij. Eten brengt mensen bij elkaar. Het is voor mij dé manier om sociale contacten op te doen en om meer te leren over de Nederlandse cultuur. Zo heb ik al voor leden van de Koninklijke familie mogen koken tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijzen. Nederlandser dan dat wordt het niet!

Op dit blog vind je authentieke recepten uit Syrië en het Midden-Oosten, maar soms met een eigen twist. Ga met mij mee op een culinair avontuur en leer meer over de Syrische cultuur waarin verhalen, familie en liefde centraal staan.

Comments are closed.