Appelmoes-havermout pap

Appelmoes-havermout pap

English version below

Havermout is een voedzaam, gezond ontbijt.  Moet ik nog meer zeggen ?!!

Gecombineerd met appelmoes, rozijnen, en kaneel smaakt dit ontbijt bijna als appeltaart.  Het is een gezondere variant van appeltaart !

Ingredients

  • ½ kopje havermout (grof of fijn)
  • 1 ½ kopje melk (neem halfvolle melk voor een gezondere pap)
  • ½ kopje appelmoes (uit een pot)
  • Een handvol rozijnen (afhankelijk van hoe zoet je het wil hebben)
  • ¼ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing

Zo maak je de pap:

Doe alle ingrediënten in een diepe hittebestendige glazen schaal. Zorg ervoor dat de schaal diep genoeg is zodat de pap niet overkookt.  Zet drie minuten in de magnetron.  Roer goed om, en pas de dikte aan aan je smaak.  Als je het wilt je kunt een beetje water toevoegen om het dunner te maken.

Tip:  voor een light versie vervang de melk door water.

Dit gerecht kan je warm of koud eten.

Eventueel: top met gedroogde appelschijfjes, walnoten en rozijnen.

 

English version:

Keep Calm and Eat Oatmeal !!!

Oatmeal makes a filling, healthy breakfast.  Need I say more? Combined with apple puree, raisins, and cinnamon this breakfast porridge almost tastes like apple pie !!  a healthy version of apple pie, that is!

Ingredients:

½ cup oatmeal (coarse or fine)

1 ½ cups milk (go for the low fat for a healthier porridge)

½ cup jarred apple puree

A handful of raisins (depending on how sweet you want it)

¼ teaspoon cinnamon

1 tablespoon honey

Directions:

Combine all ingredients in a deep heatproof glass bowl.  Make sure your bowl is deep enough otherwise the porridge will boil over the bowl.  Microwave for 3 minutes.  Stir well and adjust thickness to your liking.  You can add a bit of water to make it thinner if you like.

Tip: for an even lighter porridge substitute the milk for water

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.