Chai Masala

Chai Masala

English version below

Chai Masala is een soort gekruide thee die heel populair in de Golfstaten is, zoals de Verenigde Arabische Emiraten.  Deze thee is anders dan de normale zwarte thee waar de andere landen in Midden-Oosten aan gewend zijn.  Deze geurige thee wordt gemaakt door zwarte thee met aromatische kruiden en melk te vermengen.  Dit makkelijk te maken drankje is perfect in de winter.  Zijn aroma is gewaarborgd om je zintuigen te prikkelen, en je zenuwen te ontspannen.  Optimale ontspanning bereik je met een goed boek en een deken op de bank!! Een voordeel is dat het eerder bereid kan worden, en later opgewarmd, indien gewenst.

Dit recept is voor 4 personen en wordt warm geserveerd.

Ingredients

  • 2 kopjes water
  • 2 kopjes melk
  • Ongeveer 10-20 kardemompeulen
  • 5 kruidnagels
  •  2 kaneelpijpjes
  •  1 plakje gember van 2cm dik
  •  2-4 eetlepels suiker, het ligt er aan hoe zoet je het wilt hebben
  •  4 theezakjes of 4 theelepels losse zwarte thee
  •  Eventueel: 4 hele zwarte peper korrels, en een snufje nootmuskaat

Zo maak je Chai Masala

Doe het water, melk, kruiden en gember in een pan op hoog vuur.  Draai zodra het kookt het vuur laag en laat op laag vuur tien minuten sudderen.  Doe het vuur uit en voeg de thee en suiker toe.  Doe de deksel op de pan en laat gedurende tien minuten zitten.  Giet het af en serveer warm.  De rest van de thee kan in de koelkast staan en later opgewarmd, indien gewenst.

English version:

Chai Masala

Chai masala is an Indian spiced tea drink that is very popular in the gulf countries such as United Arab Emirates.  This tea is different than the normal black tea that the other middle-eastern countries are accustomed to.  Chai masala is a flavored tea made by brewing black tea with a mixture of aromatic spices and mixing it with milk.  This easy to make beverage is perfect in the wintertime.  Its aroma is guaranteed to awaken your senses and relax your nerves.. all you’ll want to do is curl up with a blanket and a good book.  A bonus is that it can be prepared ahead of time and reheated when desired.  This recipe serves 4 and is served hot.

Ingredients:

2 cups water

2 cups milk

Between 10-20 cardamom pods (personal preference)

5 pieces of cloves

2 sticks cinnamon

One 2-cm thick fresh ginger slice

2-4 tablespoons sugar (depending on how sweet you like it)

4 tea bags or 4 teaspoons loose tea

Optional:  4 kernels whole black pepper, a pinch of nutmeg

Tip:  Experiment with changing the amounts of spices to suit your personal taste preference.

Directions:

Place all water, milk,  spices, and ginger in a pot on high heat.  Once boiling, turn down the heat and simmer on low heat for 10 minutes.

Turn off the heat, and add the tea and sugar.  Cover and let brew for a few minutes.  Strain and serve hot.  Leftover chai can be stored in the refrigerator and reheated later when desired.

 

 

Comments are closed.