Kerry-linzensoep

Kerry-linzensoep

English version below

Op een koude winterdag was ik op bezoek bij mijn tante.  Ze had net de linzensoep klaar, en bood me een kop aan om warm te worden.

Toen ik het eerste hapje nam, proefde ik dat het niet de linzensoep was, die ik gewend was.  Deze had een heerlijke rookachtige smaak en de geur liet je het water in de mond lopen. Ik vond het zó lekker, dat ik het recept heb gevraagd, en vanaf dat moment altijd deze soep heb gemaakt.

De ingrediënten zijn super gezond en de toevoeging van kerry geeft een extra smaaksensatie.. oh..en het is heel eenvoudig te maken!

Ingredients

  • 2 koppen/400 gram rode linzen
  •  4-6 koppen / 1,5-2 liter water, afhankelijk van hoe dik je de soep wil hebben
  •  1 wortel, in stukjes gesneden
  •  1 ui, gesnipperd
  •  1/4 theel. peper (hier heb ik witte peper gebruikt, maar zwarte kan ook)
  •  1/2 -1 theelepel zout
  •  1/2 theelepel kerrypoeder

Directions

  1. Was de linzen en laat uitlekken in een zeef
  2.  doe ze in een pan met water, wortel en ui
  3.  kook met de deksel op de pan ± 30 min., totdat linzen heel zacht en goed gaar zijn
  4.  zet het vuur uit en voeg de specerijen toe
  5.  pureer met een staafmixer, totdat de soep glad is
  6.  als de soep te dik is, voeg dan nog wat water toe tijdens het pureren.

N.b.: de soep wordt dikker als hij afkoelt!

Serveer goed heet , bestrooid met een beetje paprika-of chilipoeder.

English version:

Curry Lentil Soup

One day on a cold winter day I was at my aunt’s house for a visit.  She had just finished making lentil soup, and offered me a bowl to warm up.  When I took the first sip I noticed that it isn’t the lentil soup we are used to.  It had a wonderful smoky taste and an appetizing aroma.  I liked it so much I asked for the recipe, and have since then always made this soup.  The ingredients are super healthy, and the addition of curry gives it the extra flavor punch.   Oh, and it’s also very easy to make.

Ingredients:

2 cups (400 grams) red lentils

4-6 cups (1 ½ – 2 liters) water, depending on how thick you like your soup

1 carrot (chopped in chunks)

1 onion (chopped in chunks)

¼ teaspoon pepper (I use white pepper for this recipe, but both are ok)

½ – 1 teaspoon salt

½ teaspoon curry powder

Wash the lentils and strain them.  Put them in a pot with the water, carrot, and onion.  Cover the pot and boil for about 30 minutes, until the lentils are very soft and well cooked.  Take off the heat and add the spices.  Blend using a stafmixer until very smooth.  If the soup is too thick add more water while mixing.

Note:  The soup will thicken as it gets colder.

Serve hot garnished with a sprinkle of paprika or chili powder

 

 

 

Comments are closed.