Krab-zalm frittata

Krab-zalm frittata

English version below

Dit recept is een eigen creatie. Ik heb het altijd fantastisch gevonden om mijn eigen recepten te bedenken en trek daar graag wat tijd voor uit. Met verse, gezonde ingrediënten, liefde voor eten en zin in avontuur kun je wonderen verrichten!

Soms sta ik in de keuken en kijk ik naar een verzameling etenswaren die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Dan denk ik “Hmmm wat kan ik met deze heerlijkheden?” Wat mij altijd motiveert om op ontdekkingstocht te gaan, is dat ik geen eten wil weggooien. In mijn cultuur, waarin de Islamitische godsdienst een belangrijke rol speelt, is veel respect voor eten en proberen we zo min mogelijk voedsel te verspillen. Zelfs het kleinste stukje brood zien wij als een zege. Dus als ik overrijpe tomaten tegenkom in mijn koelkast, pureer ik ze en vries ik ze in. Dit kan ik later als basis gebruiken voor een saus.

Soms zien mijn kinderen mij in de keuken staan en vragen “Mam, wat ben je aan het maken?” en dan is mijn antwoord vaak “Dit gerecht heeft nog geen naam!!”. Soms is het resultaat niets bijzonders en soms… soms zeg ik tegen mezelf “Dit gerecht verdient een plekje in mijn receptenboek”. De krab-zalm frittata is er zo’n gerecht. Ik had nog wat krab en zalm over van een dinertje de avond ervoor. Mijn doel was om een maaltijd te maken waarin ik deze ingrediënten een beetje kon verstoppen, zodat mijn kinderen het ook zouden eten. Ook moest het genoeg zijn voor vier personen. Zo is dit gerecht geboren en het is altijd een succes!

Ingrediënten (4 personen)

8-10 eieren, afhankelijk van het formaat

Een handvol krabpoten. Deze kun je op de markt kopen.

1/2 Kop rauwe of gerookte zalm

½ kop roomkaas (bij voorkeur met kruiden)

½ kop geraspte aardappel

Zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak

Zo maak je de krab-zalm frittata

Klop de eieren samen met de kruiden en de roomkaas tot een glad mengsel. Ontdoe de krabpoten van de schaal en roer ze samen met de zalm en de aardappel door het  mengsel. Doe alles in een ingevette ovenschaal en bak de frittata op 180 graden in ongeveer 25 minuten stevig en bruin. Je kunt de frittata garneren met verse kruiden en lenteui. Dit gerecht is zowel warm als koud erg lekker!

English version

Crab-Salmon Fritatta

This recipe is my own personal creation.  Recipe development is something I’ve always enjoyed doing, and spent quite an amount of time working on.  With a sense of adventure, fresh wholesome ingredients, and a love for food you can make magic !! Sometimes I’m in the kitchen looking at a bunch of groceries that don’t seem to relate to each other, and I think to myself “what can I do with these babies ?!” A major motivation for me to explore with cooking is that I don’t let anything go to waste.  In our culture, fed by our Islam religion, throwing away food is frowned upon, if not condemned.  We respect food even if it’s a small piece of bread because it’s a blessing.  So when I have a surplus of tomatoes for example, and I know they will go bad soon, I will try to come up with a way to use the tomatoes.  Blending them and storing them in the freezer to be used in a sauce later is one way.  You get the idea.  This way nothing goes to waste.  Sometimes my kids see me busy in the kitchen and ask “mom, what are you making”.  “This dish doesn’t have a name yet !!”, is often my answer.  Sometimes what I make doesn’t come out to be that special or exciting.  Other times, I taste the end result and I say to myself: “This is definitely going in my recipe book”.   This recipe is one of those times.  I had leftover crab and salmon from a dinner party the night before.  My goal was to hide to hide the crab and salmon a little so that my kids would eat them, and also to increase the quantity of the dish so that it’s enough for 4 people.  That’s how this recipe was born.  So when you have leftover seafood cold cuts after a party, give this recipe a try !

Ingredients:

8-10 eggs, depending on the size of the eggs

1 cup chopped crab legs

½ cup chopped smoked raw salmon

½ cup cream cheese (preferably with herbs for added taste)

½ cup grated potato

Salt, pepper, Italian herbs (as desired)

Preparation:

Whish together the eggs, spices, and cream cheese until smooth.  Add the chopped crab, salmon, and potatoes and mix.  Pour in a greased 8 or 10 inch round pie pan or pie casserole.  Bake at 180 degrees Celsius until set and firm, about 25 minutes.  Garnish with fresh herbs, or chopped spring onions.  I found this to be delicious eaten both warm and cold.

 

 

 

Comments are closed.