Tomaten-rijstsoep

Tomaten-rijstsoep

English version below

Heb je rijst over? Gooi het niet weg! Maak er deze soep van!! Dit gemakkelijke en hartige gerecht is in 15 minuten klaar. En er is meer goed nieuws: de ingrediënten heeft ieder huishouden in de voorraadkast.

Ingredients

  • 1 kop gekookte rijst
  • 4 koppen kippenbouillon of water
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je tomaten-rijstsoep

Doe alle ingrediënten in een pan. Als de inhoud kookt, dek je de pan af met deksel. Laat het ongeveer 10 minuten pruttelen tot de rijst helemaal zacht is. Voeg nog wat bouillon of water toe, afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben. Serveer de soep met vers gesneden peterselie.

 

Tomato rice soup

Got leftover rice ? don’t throw it away !! make this soup !  This easy hearty soup can be ready in 15 minutes.  Best of all it uses ingredients every household has in its pantry.

Prep time 15 minutes

Enough for 4-6 people

Ingredients:

1 cup leftover rice

4 cups chicken broth or water

1 can peeled chopped tomato

2 tablespoons tomato paste

Salt and pepper to taste

Directions:

Place all ingredients in a pot.  Once boiling cover, and let simmer for 10 minutes or until the rice is really soft.  Adjust quantity of liquid to your liking.  Serve garnished with fresh chopped parsley.

 

 

Comments are closed.